Kedves Barlangászok!

Ezúton is tájékoztatunk benneteket, hogy a Verocs Szakosztály túrái 2017 első félévében keddenként 17-20 óra között zajlanak, a Mátyás-hegyi barlangban.

A dátumok:

január 10, 17, 24, 31

február 7, 14, 21, 28

március 7, 14, 21, 28

április 4, 11, 18, 25

május 2, 9, 16, 23, 30

június 6, 13, 20


Üdvözlettel:
Faragó Tamás

Kedves MKBT tagok és nem tag barlangászok!

Örömhír! Nagy megkönnyebbüléssel olvastuk a Fővárosi Törvényszék a héten kézhez kapott, 13.Pk.60.438/1989/60. számú végzését, amely arról értesített, hogy az MKBT 2016. május 21-én módosított Alapszabályát a Fővárosi Törvényszék a jogszabályoknak megfelelőnek találta, így az alapszabály változást és az új tisztségviselőket is bejegyezte.
Leél-Őssy Szabolcs elnök nevében is köszönöm mindenkinek, aki részt vett és segített az új alapszabály kidolgozásában és a közgyűlés sikeres lebonyolításában.

Emlékeztetőül, a hatályos alapszabályt itt találjátok:
http://www.barlang.hu/index.php?option=com_docman&task=doc_download&gid=978&Itemid=85

Sziasztok!

Emlékeztetőül: aki szeretne részt venni a május 21-i MKBT közgyűlésen és ott új alapszabályról és új tisztségviselőkről szavazni, az legkésőbb holnapután (május 5.) legyen kedves befizetni az idei tagdíját. (Társulatba visszalépő korábbi tagoknak a határidő május 9. és nekik belépési nyilatkozatot is kell csatolni.) Befizetéshez további infó itt: http://www.barlang.hu/index.php?option=com_contact&view=contact&id=12&Itemid=28

Nem gonoszságból vagy kitolásból találtuk ki ezt a szigorú határidőt, hanem azért, mert a közgyűlés határozatképességét csak úgy tudjuk megállapítani, hogy ismerjük szavazóképes tagjaink számát. Szavazóképes az a tag, aki időre befizette az idei tagdíjat.  Aki később (pl. Barlangnap előtt) szeretne fizetni, megteheti, de akkor sajnos a közgyűlésen már nem szavazhat. A fentiek a korábban tagdíjmentességet élvező 30 éves tagsággal rendelkezőkre is vonatkoznak!

Más: Aki NEM kapott e-mail-egyeztető e-mailt és/vagy NEM válaszolt az abban küldött kérdőívekre, megköszönnénk, ha most megtenné az alábbi linkek egyikén:

Válaszd a megfelelőt aszerint, mikor fizettél utoljára tagdíjat!

2016-os tagdíjat már befizetők: http://goo.gl/forms/EaZj8tLHwF

Legutóbb 2015-ben fizetők: http://goo.gl/forms/GeuIXaNXb0

Legutóbb 2015 ELŐTT fizetők: http://goo.gl/forms/TdLntKVmD6

Ha nem emlékszel, mikor fizettél, kérdezz! :)

Köszönettel a Titkárság nevében:

Barbara

Kedves Barlangászok!

A tavalyi évhez hasonlóan az osztrák biztosításokhoz az érvényességi évet megelőző novemberben kell leadni a névsort, hogy a névre szóló plasztikkártyákat megkapjuk.

Ennek megfelelően idén november 10-ig kell összegyűjteni az igényeket és a pénzt is. Fontos változás még, hogy a név mellett a születési évet és a nemet is meg kell adni. Tehát, ha valaki többek részére hozza a pénzt, vagy a pénztárban hagyja, feltétlen legyen megadva a többiek születési dátuma is vagy legalább egy mobilszám az elérhetőséghez.
Tájékoztatásul: a díj előreláthatólag jövő évben még nem változik, de a biztosító már jelezte, hogy nagyobb mértékű emelést kíván érvényesíteni. Ebben az esetben a változás 2018-tól várható.
A jelenlegi biztosítási feltételeket itt találjátok: http://www.barlang.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=446:az-osztrak-barlangos-biztositas-uj-feltetelei&catid=55:egyeb&Itemid=38

Díjak:
- már biztosítással rendelkezőknek, ill. azoknak, akik megszakított tagságukat fel kívánják újítani vagy igazolványuk elveszett: 26 euró,
- új belépőknek 31 euró (ebből 5 euró az egyszeri beiratkozási díj). Fontos: az 1990 után születetteknek új biztosítás kötésekor nem kell fizetni az 5 eurós beiratkozási díjat. Árfolyamváltozás miatt csak eurót fogadunk el.
Nem MKBT tagoknak az ügyintézés a fenti összegen felül 1500 Ft.

Kérem, hogy az információt valamennyi csoport listájára küldjétek tovább.

Köszönöm.
Fleck Nóra

A Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat Alapszabályának 9. §. (1) szerint a Közgyűlés által választott tisztségviselők, vezető tisztségviselők megbízatása 4 évre szól. A 14. §. (2) b) szerint a Közgyűlés kizárólagos hatásköre a Társulat elnökének, az elnökség tagjainak, valamint a Választmány tagjainak, a Felügyelőbizottság, illetve az Érembizottság elnökének és tagjainak megválasztása.

A 2011-ben megválasztott tisztségviselők mandátumát legutóbb a 2016. február 6-i Küldöttközgyűlése a 2016. évi rendes Közgyűlésig meghosszabbította. Ennek megfelelően a 2016. évi Közgyűlésen tisztújításra kerül sor. Az elnökség 2016. március 6-i ülésén Jelölő Bizottság felkéréséről döntött és úgy határozott, hogy a Jelölő Bizottság 9 fő elnökségi tag, 3 fő felügyelő bizottsági tag és 5 fő érembizottsági tag posztra keressen pályázókat.

Tisztségre azok választhatók, akik legalább három évi folyamatos tagsági viszonnyal rendelkeznek, vagyis a 2014-15-16. évi tagdíjuk rendezett. A 2016. évi tagdíj megfizetése azon tagok esetében is feltétele a választhatóságnak, akiknek az előző években még (tiszteletbeli tagságuk vagy 30 évnél régebbi tagságuk révén) nem kellett tagdíjat fizetniük. A 2016. évi tagdíj megfizetési határideje az Alapszabály értelmében 2016.03.31. volt. Az Alapszabály értelmében tiszteletbeli tagok tisztségre nem választhatók.

A Karszt és Barlang Alapítvány Alapító Okiratának 8. §. (1) szerint az Alapítvány öt főből (elnök, titkár, gazdasági vezető, tagok) álló Kuratóriumát – mely az Alapítvány legfőbb döntéshozó és kezelő szerve – az Alapító jelöli ki. Az Alapító által kijelölt Kuratórium megbízatása a kijelölést követő negyedik év június 30-ig tart. Ennek megfelelően a 2012. évi Közgyűlés által megválasztott Kuratórium megbízatása 2016. június 30-án lejár, így itt is tisztújításra kerül sor.

A tisztséget betölteni kívánókat tisztelettel felkérjük egy egyoldalas programtervezet megírására, mellyel a Közgyűlés döntési helyzetét is megkönnyítenénk. Az elkészült programokat a Közgyűlést megelőzően tagság számára közzétesszük.

A Jelölő Bizottság kéri a tagságot, illetve a tisztséget betölteni kívánókat, hogy a következők szerint nyilvánítson véleményt az általa megválasztani javasolt tisztségviselőkre. Kérünk javaslatokat:

9 fő elnökségi tagra, ezen belül a javasolt elnök és a főtitkár nevesítésével

3 fő felügyelő bizottsági tagra

5 fő érembizottsági tagra

5 főre a Karszt és Barlang Alapítvány kuratóriumába, ezen belül javaslatot az elnök személyére

Kérjük a javaslatok és a programtervezetek eljuttatását legkésőbb 2016. május 10-i beérkezési határidővel a Társulat Titkárságára (1025 Budapest, Pusztaszeri út 35., E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

a Jelölő Bizottság

(Ambrus Gergely, Csepreghy Ferenc, Dolgos Miklós, Hegedűs Gyula, Polyák Ágnes, Szilágyi Zsolt)


Tájékoztatásul megadjuk a 2011-ben megválasztott jelenlegi tisztségviselők neveit:

elnök: Dr. Leél-Őssy Szabolcs

főtitkár: Bartha László

társelnökök: Adamkó Péter, Hazslinszky Tamás, Dr. Móga János

elnökségi tagok: Kalinovits Sándor, Szabó Zoltán, Vid Gábor

titkár: Göröcs Dorottya, Kosztra Barbara

gazdasági titkár: Szilágyi Zsolt


Felügyelő Bizottság

elnök: Dr. Lénárt László

tagok: Kiss Jenő, Körösi Gyula, Urbán Gabriella


Érembizottság

elnök: Dr. Dénes György (elhunyt)

tagok: Hegedűs András. Kesselyák Péter, Székely Kinga, Dr. Szunyogh Gábor


Kiadványok szerkesztője Hazslinszky Tamás


Karszt és Barlang Alapítvány 2012-ben megválasztott kuratóriuma

elnök: Hegedűs Gyula

titkár: Hajnal Ágnes

gazdasági vezető: Dr. Végh Zsolt

kuratóriumi tagok: Borzsák Sarolta, Eszterhás István