Az MKBT új arculatának megtervezésére kiírt logó pályázatra 7 pályamunka érkezett, amelyekből 6 felelt meg a pályázat formai követelményeinek. Az elnökség által felkért bíráló bizottság külsős tagok bevonásával értékelte a pályázatokat. A bizottság úgy döntött, hogy élve a meghirdetésben kikötött jogával újabb pályázati fordulót hirdet, amelyen nem csak barlangkutató társaink indulhatnak.

Indoklás:
A beadott pályaművek döntő része nem felelt meg maradéktalanul a pályázati kiírásban foglalt feltételeknek, elsősorban a Társulat arculatváltásával, a fiatalos megjelenéssel és a letisztult vizuális trendekkel kapcsolatos elvárásoknak. Az érdemileg megítélhető pályaművek alacsony száma nem kínál elegendő alternatívát a Társulat célját és küldetését hosszú távon is megjelenítő arculat kiválasztásához szükséges felelős döntéshez.

Információk az új pályázati fordulóról:
Az új pályázati forduló elvárásai megegyeznek a korábban rögzítettekkel (http://www.barlang.hu/cimlap/tarsulati-elet/egyeb/logo-es-arculat-palyazat). Az előző forduló tapasztalatai alapján azonban szeretnénk hangsúlyozni, hogy a Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat a XXI. század elvárásaira reagálva olyan változáson megy keresztül, mely során hagyományos értékeinek megőrzése mellett (mint a természeti értékek védelme, a barlangkutatás és közösségépítés) kiemelt hangsúlyt kíván fektetni az élmény alapú természetvédelemre, és a társadalmi felelősségvállalásra. Új arculatában ezt a törekvésnek kívánja kifejezni. Ennek szellemében lendületes, letisztult, szerethető terveket szeretnénk látni, amelyek ezt a megújulási szándékot tükrözik.
A bíráló bizottság a korábban beérkezett és az újabb fordulóra beadott pályázatokat egyszerre értékelve, a tagság bevonásával fog végleges döntést hozni.

A pályázatok benyújtásának határideje 2019. február 10. Eredményhirdetés február 18-ig.

A bíráló bizottság megbízásából:

Köblös Gabriella
ügyvezető titkár

A Magyar Karszt és Barlangkutató Társulat grafikai pályázatot hirdet barlangászok részére

A pályázat részletes leírása

A pályázat témája: Új MKBT logó megtervezése

 A pályázat célja: Az MKBT a beérkező pályaművekből megtalálja azt a személyt, aki saját logó tervei alapján a Társulat megújult arculatának alapelemeit megtervezi. A pályázat nyertese számára a kiíró egyszeri megbízást nyújt (részleteket lásd lent).

A pályázat feltételei:

- A logó tükrözze a társulat nemzeti jellegét, utaljon a barlangászatra, legyen korszerű, sportosan elegáns, frappáns.

- A logó részletgazdagsága feleljen meg a tervezett jövőbeli megjelenési formáknak (nyomtatás, hímzés, pecsét), azaz ne legyen feleslegesen részlet gazdag.

- A pályázati anyagban maximum 3 logó szerepelhet, valamint ezek színvariációi. A variációk között legyen fekete-fehér megjelenítés is!

- Egy logó változatait kérjük külön-külön és egy közös felületen is bemutatni!

- Minden felhasznált vagy létrehozott grafikai elem vagy képanyag minimum szükséges felbontása 300 dpi. A beküldési formátum: pdf.

- A kiválasztott pályázó vállalja a teljes kisarculati megújulás tervezését, melyre az MKBT legfeljebb 420 000 Ft értékű megbízást ad. Az arculati megújulás elemei: fejléces hivatalos levélforma, névjegy, roll-up, A4 szórólap, honlap fejléc (header).

 Ezek nyomdakész elkészítési határideje április 25. A pályázó a tervezés ideje alatt folyamatos konzultációt vállal az MKBT elnökség megbízott tagjával.

Benyújtási határidő: 2018. december 31. 24:00

Kedves Barlangászok!

A 2019-es MKBT naptár szerencsére nagy sikernek örvend, és az első kiadása hamarosan elfogy, ezért megrendeljük a második kört. Viszont több nyomatot nem tervezünk, így nagyon fontos lenne, hogy aki szeretne naptárt venni, és még nem töltötte ki az előrendelő oldalt, az még ezen a héten tegye meg!

Az oldal címe: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSd38liDMJeL6grdv8cYeyKo5Tz36gebcpEEa4I56Fassorq_w/viewform

Itt találjátok az előnézeti képet is.

A megrendelt példányok átvételére három lehetőségetek van:
1. az MKBT irodában személyesen, itt készpénzzel tudtok fizetni
2. a Szemlő pénztárban, itt viszont csak úgy tudjátok átvenni, ha az árát előre utalással rendeztétek
3. Postai úton, ugyancsak előre utalva, ekkor viszont a postaköltséget is fedeznetek kell.

A naptár ára 2700 Ft darabonként.

Az MKBT számlaszáma 10200830-32310384-00000000.

Üdvözlettel,
Ambrus Gergő

Kedves Barlangászok!

Sokszor hangoztatott jelszavunk szerint a Társulat annyi, amennyit a tagjai összeadnak, és ha többen vagyunk, többre vagyunk képesek, erősebbek vagyunk! A Társulat tevékenységéhez való hozzájárulás legfontosabb módjai az önkéntes munka, a taggá válás, illetve a tagság fenntartása és az SZJA 1% felajánlás. Azon tagjainknak, akik már befizették a 2018-s tagdíjat, nagyon köszönjük a bizalmat és az időbeni befizetést.

A többieknek az alábbiakban összegyűjtöttünk minden tudnivalót a tagság előnyeivel és tagdíjfizetéssel kapcsolatban. Az éves tagdíj nem magas, havi 500 forint, a Társulatnak azonban nagyon nagy segítség azon célok megvalósításában, amit az elmúlt években Ti jelöltetek meg számunkra.

Előre is köszönjük a bizalmat és a támogatást!

Üdvözlettel:
Kosztra Barbara főtitkár

© 2018 MKBT. All Rights Reserved. Építette: JoomlaAbc