Víz Világnapja - VIII. Fotóposzter pályázat a Vízről

Víz Világnapja - VIII. Fotóposzter pályázat a Vízről

(A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar – KÚTFŐ Projekt közös pályázati felhívása a 2014. évi Víz Világnapjára.)

 

Az MHT BTSz és a ME Műszaki Földtudományi Kara – Kútfő Projekt (szponzorok támogatásával) a VÍZ ezernyi arcának, áldásának és kártételeinek, sokirányú felhasználásának bemutatására fotóposzter (saját fotók + magyarázószöveg felhasználásával készített, poszter formájú) pályázatot hirdet:

Témák:

I.     A VÍZ szakmai szempontból történő bemutatása (ivóvíz és beszerzésük, árvízvédelem, a vizienergia kihasználás, termálenergia és nyerése, ökológiai vízfelhasználás stb.).

II.   A VÍZ hangulati szempontból történő bemutatása (víz, hó, jég, zúzmara, víznyelő, vizes barlang, cseppkövek, forrás, vízesés, vízi sportok, élővilág a vízben és a víz környezetében stb.).

III.  A VÍZ fürdővízként, uszodai vízként, ásványvízként, gyógyvízként való bemutatása.

A pályázatot az alábbi kategóriákban írjuk ki:

  • általános és középiskolások részére 18 éves korig (sok induló esetén a kategóriát megosztjuk)
  • egyetemi, főiskolai hallgatók és ifjú szakemberek részére 35 éves korhatárig
  • út-törő (korán született) szakemberek részére korhatár nélkül

A pályázati anyag jellege és formája kötött, melynek értelmezéséhez az eddigi pályázatok kiírásait, fotóposztereit , eredményeit bemutató tanszéki honlap – http://www.hidrotanszek.hu/viz-vilagnapja – megnézése javasolt.

 

A pályázati minőségű fotóposzter A/4 vagy A/3 méretű lehet, színes vagy fekete-fehér, minimum 4, maximum 10 képpel (a poszter méretéhez igazítva), minden képhez maximum 1 mondatos magyarázó szöveggel.

A fotóposztert KÉPFILE-ként, az adatlapot doc fileként kérjük megküldeni a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Az A/4, A/3 méretű fotóposztereket központilag fogjuk kinyomtatni, a küldemény minősége szerinti méretben.

Pályázni csak saját képekkel lehet, egyénileg, vagy több szerző közös munkájával. Egy pályázó, vagy szerzőcsoport több pályázatot is beadhat. Minden poszteren fel kell tüntetni a poszter címét, szerzőjét (szerzőit), és szerepeljen rajta hogy „A poszter a 2014. évi, MHT Borsodi Területi Szervezet – ME Műszaki Földtudományi Kar – KÚTFŐ Projekt által kiírt Víz Világnapi pályázatra készült”. (Hiányos szövegű vagy formájú pályaművet nem tudunk befogadni!) A pályaművek mellé feltétlenül kérjük a kitöltött adatlapot!

Díjazás:

Oklevél, pénz és/vagy tárgyjutalom (fürdőbelépő, szállodai vendéglátás, fotópapír, szakmai kiadvány, könyvutalvány, pendriv, barlangbelépő, ingyenes konferencia részvétel stb.).

A legjobb fotóposztereket – számbeli megkötés nélkül – minden lehetséges szakmai rendezvényen be kívánjuk mutatni, (a Területi Szervezet Víz Világnapi rendezvényén, az MHT országos vándorgyűlésén, szakmai diáktalálkozókon, egyetemi rendezvényeken, honlapokon, a szponzorok által szervezett kiállításokon stb.) valamint azokat meg is őrizzük.

A pályázatok beérkezési határideje 2014. március 12-én 16:00. A pályázatok leadhatók postai úton vagy személyesen CD-n, pendrive-on, de elküldhetők e-mailban is dr. Lénárt László részére (Miskolci Egyetem, Környezetgazdálkodási Intézet, Hidrogeológiai-Mérnökgeológiai Intézeti Tanszék, 3515 Miskolc-Egyetemváros; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.). A pályázattal kapcsolatban érdeklődni ugyanitt lehet személyesen, vagy telefonon: (46)-565-111(46)-565-111 /17-26; ill. 06-20-986-300006-20-986-3000 ) Az eddigi kiírások, az eredmények és a poszterek a http://www.hidrotanszek.hu/viz-vilagnapja honlapon, vagy részben a http://www.hidrologia.hu/mht/ honlap Képgaléria fülnél megtekinthetők!

Az eredményhirdetés a Víz Világnapi rendezvényen lesz 2014. március 20-án vagy 21-én Miskolcon, melynek pontos idejéről és helyéről a pályázókat valamint a szponzorokat külön értesítjük!

 

Magyar Hidrológiai Társaság                                                         Miskolci Egyetem

Borsodi Területi Szervezete                                     Műszaki Földtudományi Kar –

KÚTFŐ Projekt

….és a szponzorok…..