VII. Fotóposzter pályázat a Vízről, 2013

(A Magyar Hidrológiai Társaság Borsodi Területi Szervezete és a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar közös pályázati felhívása a 2013. évi Víz Világnapjára.)

Az MHT BTSz és a ME Műszaki Földtudományi Kara – szponzorok támogatásával – a VÍZ ezernyi arcának, áldásának és kártételeinek, sokirányú felhasználásának bemutatására fotóposzter (saját fotók + magyarázószöveg felhasználásával készített, poszter formájú) pályázatot hirdet:

Témák:
I.    A VÍZ szakmai szempontból (ivóvíz, fürdővíz, ásványvíz, gyógyvíz, termálvíz és beszerzésük, árvízvédelem, vizienergia kihasználás, ökológiai vízfelhasználás stb.) történő bemutatása.
II.   A VÍZ hangulati szempontból (víz, hó, jég, zúzmara, víznyelő, barlang, cseppkövek, forrás, vízesés, vizi sportok, élővilág a vízben és a víz környezetében stb.) történő bemutatása.

A pályázatot az alábbi kategóriákban írjuk ki:

  • általános és középiskolások részére 18 éves korig (sok induló esetén a kategóriát megosztjuk)
  • egyetemi, főiskolai hallgatók és ifjú szakemberek részére 35 éves korhatárig
  • út-törő (korán született) szakemberek részére korhatár nélkül

 

 

A pályázati anyag formája: lásd az alábbi MINTÁT (Az eddigi pályázatok fotóposzterei a tanszéki honlapon –

http://www.hidrotanszek.hu/viz-vilagnapja – találhatók meg.)
A pályázati minőségű fotóposzter A/4 vagy A/3 vagy A/2 vagy A/1 méretű lehet, színes vagy fekete-fehér, minimum 4, maximum 20 képpel (a poszter méretéhez igazítva), minden képhez maximum 1 mondatos magyarázó szöveggel.
A fotóposztert és az adatlapot 1-1 példányban kinyomtatva és CD-n vagy e-mailben (vetíthető képfile-ben) is kérjük!!!
Pályázni csak saját képekkel lehet, egyénileg, vagy több szerző közös munkájával. Egy pályázó, vagy szerzőcsoport több pályázatot is beadhat. A poszternek legyen kinyomtatott címe, szerzője, dátuma, s szerepeljen rajta hogy a 2013. évi, MHT Borsodi Területi Szervezet – Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Kar által kiírt Víz Világnapi pályázatra készült. A pályaművek mellé feltétlenül kérjük a kitöltött adatlapot mellékelni.

 

 

Díjazás:
Oklevél, pénz és/vagy tárgyjutalom (fürdőbelépő, szállodai vendéglátás, fotópapír, könyvutalvány, pendriv, barlangbelépő stb.) kb. 250.000 Ft össz-értékben.
A legjobb fotó posztereket – számbeli megkötés nélkül – minden lehetséges szakmai rendezvényen be kívánjuk mutatni, (a Területi Szervezet Víz Világnapi rendezvényén, az MHT országos vándorgyűlésén, szakmai diáktalálkozókon, egyetemi rendezvényeken, honlapokon, a szponzorok által szervezett kiállításokon stb.) valamint azokat meg is őrizzük.
A pályázatoknak 2013. március 14-én (a Nemzetközi π Napon) 16:00-ig személyesen átadva, vagy postai úton eljuttatva dr. Lénárt László részére (Miskolci Egyetem, Környezetgazdálkodási Intézet, Hidrogeológiai-Mérnökgeológiai Intézeti Tanszék, 3515 Miskolc-Egyetemváros; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.) kell beérkeznie. A pályázattal kapcsolatban érdeklődni ugyanitt lehet személyesen, vagy telefonon: (46)-565-111/17-26; ill. 06-20-986-3000) Az eddigi kiírások, az eredmények és a poszterek a http://www.hidrotanszek.hu/viz-vilagnapja honlapon megtekinthetők!
Az eredményhirdetés a Víz Világnapi rendezvényen lesz 2013. március 20-án Miskolcon, melynek pontos idejéről és helyéről a pályázókat valamint a szponzorokat külön értesítjük!

 

Magyar Hidrológiai Társaság                                                         Miskolci Egyetem
Borsodi Területi Szervezete                                              Műszaki Földtudományi Kar

és az alábbi szponzorok

 

 

 

 

Miskolci Egyetem MFK

Magyar Karszt-és

Gáma-Geo Kft.

Egri Korona

Környezetgazdálkodási Intézet

Barlangkutató Társulat

Miskolc

Borház (Demjén)

 

 

 

 

Bükki Nemzeti Park

Miskolci

Karsztvízgazda Bt.

Aggteleki Nemzeti Park

Eger

Turisztikai Kft.

Miskolc

Aggtelek

 

 

 

 

Saliris Resort

Bükkszéki fürdő

Bogácsi

Demjéni Gyógy-és

Egerszalók

Bükkszék

Gyógyfürdő

Élmény Fürdő