A Társulat Elnökségének felhívása

Társulatunk 2009-ben fiatal kutatói érem alapításáról döntött, mellyel a 35 évesnél fiatalabb barlangkutatók tevékenységét kívánja elismerni.
Az érmet olyan fiatal barlangkutató kaphatja meg,

- akinek terepi és/vagy publikációs-dokumentációs barlangkutató tevékenysége a fiatalok számára példamutató,
- oktatási, csoportszervezési tevékenysége a fiatalok, kezdők számára példamutató,
- a barlangkutatás népszerűsítése, megismertetése terén ért el olyan eredményeket, amely a fiatalok, kezdők számára példamutató lehet.

Az érmet a mindannyiunk számára példaértékű tevékenységet felmutató Mikolovits Veronikáról neveztük el, melyet Vera 2010 februárjában tartott születésnapi ünnepségén hivatalosan is bejelentettünk.
Ahhoz azonban, hogy a 2011-es küldöttközgyűlésen már átadhassunk belőle egy példányt komoly anyagi erőfeszítésekre és összefogásra lenne szükség. Az érem megmintázása és leöntése (minimum 5 darabot elő kellene állíttatnunk belőle) kb. 150 ezer forintba kerül, s ez az összeg sajnos jelenleg nem áll a Társulat rendelkezésére. Ezért most azzal a kéréssel fordulunk mindazokhoz, akik Verát szeretik, tisztelik, s emlékét meg akarják őrizni, hogy indítsunk el közösen egy adománygyűjtő akciót, mely a Mikolovits Veronika-emlékérem megvalósítását szolgálja. A legkisebb összeg is nagyban hozzájárul e nemes cél megvalósításához, melyet a Társulat 10200830-32310384 számú bankszámláján "támogatás - Verocs" megjelöléssel gyűjtünk. A gyűjtés lezárásának határideje a Barlangkutatók Szakmai Találkozója. Ekkor az adományozók között egy 10 000 Ft értékű felszerelés utalványt sorsolunk ki.

 


Reméljük, hogy ez az akció legalább annyira sikeres lesz, mint a tavalyi kutató expedíció elindítására tett felajánlások.

Önzetlen segítségeteket nagyon szépen köszönjük.
A Társulat Elnöksége