Miért nekünk ajánld fel az 1%-od?

Már csak KÉT nap a benyújtásig, ami csak néhány kattintás! Az adó 1%-áról való rendelkezés egy lehetőség minden adózó állampolgár számára, hogy egy általa fontosnak tartott célt anyagi ráfordítás nélkül támogasson. Mindenképp érdemes élni vele!
FONTOS! Az 1%-ról akkor is rendelkezhetsz, ha az SZJA-t visszakaptad a családi adótérítés keretében.
 
Miért az MKBT-nek ajánld fel? Lehet, hogy nem a leglátványosabb, legmeghatóbb, legszexibb, legmenőbb célszervezet vagyunk, de biztos, hogy barlangászként Neked is hiányozna egy vagy több az alábbi szolgáltatások közül, amit az MKBT nyújt – nem csak tagoknak!
 
Verocs Szakosztályunk a világon egyedülálló barlangi élményterápiát működtet sérült fiatalok részére heti rendszerességgel. Itt olyan készségeket és élményeket kapnak (önbizalom, mozgás(koordináció), önállóság, egymás segítése, közösségi élmény), amik nekünk természetesek, de nekik óriási lépést jelentenek abban, hogy önállóbbak legyenek, és hogy az épekkel kapcsolódni tudjanak.
Oktatási Szakosztályunk nélkül nem lennének T1, T2, túravezetői és kutatásvezetői tanfolyamok és persze nyári központi vizsga sem. No és a barlangi mentők is a legképzettebbek közül kerülnek ki!
Az MKBT mindkét szakosztály mögött ott áll szervezeti, pénzügyi, könyvelői, jogi, banki, pályázat-lebonyolítói háttérként, hogy fantasztikus önkénteseink a szakmai munkára fordíthassák az energiájukat, idejüket.
Az általunk szervezett Barlangnapon az ország minden sarkából odasereglő társaságban túrázhattok egy-egy karsztvidék barlangjaiban, izzadhattok a Marcel kupán, csápolhattok a koncerteken. A Szakmai Napok egy hétvége alatt enged bepillantani a többiek kutató, feltáró munkájában, tapasztalatot cserélhetünk és szórakozhatunk.
Próbáltál már visszakeresni híreket, eseményeket, kutatási eredményeket, beszámolókat a messzi vagy közelebbi múltból? Ha igen, biztosan értékeled, hogy sok évtizedre visszamenőleg rengeteg információt megtalálsz a Karszt és Barlang folyóiratban vagy az MKBT Tájékoztatóban. Ezek se lennének MKBT nélkül.
Hasznos eszközöket szerzünk be, melyet ti, tagjainkként ingyen kölcsönözhettek. Tudtátok, hogy széndioxid mérőnk és már két Disto X-ünk is van?
Pályázatok útján barlangkutatási támogatást nyújtunk a csoportoknak.
Igen aktívak vagyunk a társadalmi környezeti szemléletformálásban is: külsős rendezvényeken ismertetjük meg kicsikkel és nagyokkal a barlangok és lakóik szépségét és sérülékenységét, kiállításokat és iskolai foglalkozásokat szervezünk.
 
Technikai adatok:
Adószámunk: 19815802-1-41
Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat
Hogyan tudod felajánlani? Elektronikusan vagy levélben, az adóbevallásoddal együtt, vagy akár attól függetlenül is. Segédlet: https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/1_1_szazalek.
 
Tetszenek a fenti célok, de már felajánlottad másnak az 1%-ot? Támogass minket célzott adománnyal és/vagy azzal, hogy belépsz tagjaink közé (ezzel számos plusz kedvezmény, szolgáltatás jár).
 
Másnak szánod?
Ha szívesebben támogatnád a Magyar Barlangi Mentőszolgálatot, az alábbi technikai adatokra lesz szükséged:
Adószám: 18005598-1-41
Magyar Barlangi Mentőszolgálat
A nekik felajánlott 1%-ot mi is köszönjük, nélkülük mi sem éreznénk magunkat biztonságban!
A támogatható további civil szervezetek listája itt megtekinthető: https://adatbazisok.nav.gov.hu/.../2021-re_regisztralt