Adjunk hozzá 1%-ot!

Kedves Barlangászok!
 
Ne feledjétek: május 22.! Már csak néhány nap a benyújtásig és csak néhány kattintás! Az adó 1%-áról való rendelkezés egy lehetőség minden adózó állampolgár számára, hogy egy általa fontosnak tartott célt anyagi ráfordítás nélkül támogasson. Mindenképp érdemes élni vele!

Miért az MKBT adószámát (19815802-1-41) jelöld meg az 1% rendelkezésnél?

Lehet, hogy nem a leglátványosabb, legmeghatóbb, legszexibb, legmenőbb célszervezet vagyunk, de biztos, hogy barlangászként Neked is hiányozna egy vagy több az alábbi szolgáltatások közül, amit az MKBT nyújt – nem csak tagoknak!

Oktatási Szakosztályunk nélkül nem lennének T1, T2, túravezetői és kutatásvezetői tanfolyamok és persze nyári központi vizsga sem. No és a barlangi mentők is a legképzettebbek közül kerülnek ki.

Verocs Szakosztályunk a világon egyedülálló barlangi élményterápiát működtet sérült fiatalok részére heti rendszerességgel. Itt olyan készségeket és élményeket kapnak (önbizalom, mozgás(koordináció), önállóság, egymás segítése, közösségi élmény), amik nekünk természetesek, de nekik óriási lépést jelentenek abban, hogy önállóbbak legyenek, és hogy az épekkel kapcsolódni tudjanak.

Az MKBT mindkét szakosztály mögött ott áll szervezeti, pénzügyi, könyvelői, jogi, banki, pályázat-lebonyolítói, engedély-intéző háttérként, hogy fantasztikus önkénteseinknek a szakmai munkára fordíthassák az energiájukat, idejüket.

Az általunk szervezett Barlangnapon az ország minden sarkából odasereglő társaságban túrázhattok egy-egy karsztvidék barlangjaiban, izzadhattok a Marcel kupán, csápolhattok a koncerteken. A Szakmai Napok egy hétvége alatt enged bepillantani a többiek kutató, feltáró munkájában, tapasztalatot cserélhetünk és szórakozhatunk. Rendezvényeinkhez pályázati forrásokat hajtunk fel, hogy olcsóbban és többet nyújthassunk nektek.

Próbáltál már visszakeresni híreket, eseményeket, kutatási eredményeket, beszámolókat a messzi vagy közelebbi múltból? Ha igen, biztosan értékeled, hogy sok évtizedre visszamenőleg rengeteg információt megtalálsz a Karszt és Barlang folyóiratban vagy az Tájékoztatóban. Ezek se lennének MKBT nélkül.

Hasznos eszközöket szerzünk be, melyet ti, tagjainkként ingyen kölcsönözhettek. Tudtátok, hogy széndioxid mérőnk és két Disto X-ünk már van?

Pályázatok útján barlangkutatási támogatást nyújtunk a csoportoknak (Cholnoky pályázat, Faraday).

Külsős rendezvényeken (Föld Napja, Kapolcsi Művészetek Völgye, Felfedezők Napja stb.) ismertetjük meg kicsikkel és nagyokkal a barlangok és lakóik szépségét és sérülékenységét, kiállításokat és iskolai foglalkozásokat szervezünk.

És még mennyi más, felsorolni is nehéz: tanulmányi kirándulások, sziklamászó engedély a tagjainknak, osztrák biztosítás intézés, nemzetközi (UIS, FSE) tagság, MTSZ Természetjáró Kártya, vásárlási kedvezmények.

 Növekvő költségeink mellett egyre nagyobb küzdelem anyagilag talpon maradnunk. Az 1% felajánlásod nagyon sokat számít abban, hogy a fentiekről  a jövőben se kelljen lemondania a barlangász közösségnek. Számítunk Rád!

 Technikai adatok:

Adószámunk: 19815802-1-41

Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat

 

Hogyan tudod felajánlani? Elektronikusan vagy levélben, az adóbevallásoddal együtt, vagy akár attól függetlenül is. Segédlet: https://nav.gov.hu/nav/szja1_1/1_1_szazalek.
 
Tetszenek a fenti célok, de már felajánlottad másnak az 1%-ot? Támogass minket célzott adománnyal (számlaszámunk: 10200830-32310384-00000000) és/vagy azzal, hogy belépsz tagjaink közé (ezzel számos plusz kedvezmény, szolgáltatás jár). Így tudsz belépni.
 
Támogatásod köszönjük!