20th International Karstological School

Nyomtatás

Sziasztok,

A múlt héten zajlott Postojnán a 20th International Karstological School. A helyszínről tudjuk, hogy a karsztkutatás itt született a 18. században, és a szakterület nemzetközi szellemi központja azóta is. A konferencia ennek megfelelően rendkívül színvonalas volt.

A világ 65 országából (pl. Brazília, Tasmánia, India, Irán, Indonézia) érkezett 123 vendég, jórészt karsztkutató-barlangászok. Ennyi Scuriont az életemben nem láttam még egy rakáson. Minden nap részt vettünk terepi kiránduláson, ahol a környék morfológiai és hidrológiai érdekességeit ismertük meg - talán mondanom sem kell, volt bőven.

A magyar küldöttséget hét fővel és három poszterrel képviseltük. A szervezők Baba nénit, Keveiné Bárány Ilona professzor-asszonyt külön felköszöntötték, nemcsak széles körben elismert szakmai eredményei miatt, hanem a fiatalabb kutatógenerációk karrierjének egyengetéséért végzett fáradhatatlan munkájáért. Úgyhogy ez úton üzenem a kétkedőknek, hogy igenis vannak nagy hírű és nagyformátumú karsztkutatók Magyarországon.

Csatolok pár képet, kettő a Postojnai barlanban készült a biológiai laborról és egy mikroklíma-mérő állomásról. A következőn Andrej Mihevc, az Intézet aligazgatója, a konferencia fő szervezője magyaráz. A tata René bácsi, 80 évével talpalta végig az egész hetet. Az utolsó képen Baba nenével feszítek a Trieszti-fennsík peremén.

üdv,

L

Joomla SEF URLs by Artio