XVII. Lakatos kupa

Nyomtatás

A MAFC Barlangkutató Csoport szeptember 25-én az idén immáron tizenhetedik alkalommal rendezi meg a Lakatos nemmondhatjukkimit. A TALÁLKOZÓ elsődleges célja, mint eddig mindig, minden évben, az Alsó-hegy zsombolyainak megismerése, a zsombolytúrázás népszerősitése. k___át a MAFC Barlangkutató Csoport alapította 1994-ben. Ötlete és elnevezése akkor született, amikor az alapítók barlangkulcsokkal a kezükben olyan barlangbejáratokat kerestek, ahol az azokhoz való ajtó található. Az évente sorra kerülı rendezvény – amely leginkább a tájfutás, a teljesítménytúra és a barlangjárás érdekes egyvelegeként jellemezhető – átlagosan 80–100 gyakorlott barlangjáró részvételével zajlik. A feladat, kézhez kapott információk alapján, a tornai Alsó-hegy kijelölt zsombolyainak bejárása, meg-ismerése: a zsombolyokban megadott helyeken jelképes "lakatok" és ellenőrző lapok vannak elhelyezve. Minden csapat kap egy "lakatkulcsot". A feladat megtalálni a zsombolyokat, a kapott kulccsal kinyitni a saját "lakatot", és emellett minél több zsom-bolyt bejárni a lehető legrövidebb idő alatt. A zsombolyok bejáratait a turistautakról kiindulva szalagozással kijelöljük, valamint bejárásukhoz túrakalauzt bocsátunk minden csapat rendelkezésére.

A túrákon 3 fős alkalmi vagy állandó társulások indulhatnak, egy zsombolyba  azonban elég egy csapattagnak leereszkedni. Az egyéni alap-felszerelésen kívül minden csa-pat számára szükséges egy legalább 60 méter hosszú kötél (ez lehet több darabból is), néhány nittfül, karabiner és kö-télgyűrű, iránytű és írószer-szám (akár több is). A részt-vevők szombat reggel 8-kor indulnak és délután fél 6-ig van lehetőség a zsombolyok felke-resésére. 
További információk a MAFC honlapján: http://www.barlang.hu/mafc/lakatos/lakatosrol.htm
A
táborhelyre, amely a jól bevált Vecsem-forrásnál lesz, 24-én, péntek estétől várjuk a résztvevőket (fontos: a tavalyi győztes csapat tagjai a vándorkupát ne felejtsék otthon!).

MAFC Barlangkutató Csoport

 

 
Joomla SEF URLs by Artio