MKBT - Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Programok és rendezvények

Alapfokú és T1 barlangász tanfolyam indul

E-mail Nyomtatás PDF

Módosítás dátuma: 2011. március 10. csütörtök, 09:01
 

Barlangkutatók Szakmai Találkozója, Esztergom 2010

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Barlangász Barátaink!

Először is köszönet annak a 120 regisztrált résztvevőnek, illetve előadónak és segítőnek, aki jelenlétével megtisztelte rendezvényünket, s hozzájárult ahhoz, hogy egy remek konferenciát sikerült lebonyolítani. Ehhez köszönjük Losi elismerő szavait is.
A rendezvény keretében kisorsoltuk a Vera-éremhez nyújtott adományozók körében azt a 10 000 Ft-os vásárlási utalványt, amely 2011. január 31-ig váltható be Kocsis Andrásnál, a Speleo Sport Boltban. A szerencsés nyertes Barabás Bence, akit megkérnék, legyen szíves jelentkezni a Társulat elérhetőségein, hogy részére az utalványt átadhassuk. Az adományozóknak ezúton szeretnénk köszönetet mondani az összegyűlt támogatásért. Kérjük továbbá mindazokat, akik az érem megvalósításához anyagi támogatást nyújtottak, hogy adóazonosító számukat adják meg a Titkárságnak, hogy részükre az adókedvezményhez az igazolást ki tudjuk adni.
Az előzetes tervek szerint a 2011. évi Barlangkutatók Szakmai Találkozójára az Alba Regia Csoport fennállásának 50. évfordulója alkalmából Székesfehérváron kerül sor, ahová mindenkit szeretettel várunk.

Ps. az utolsó napi Mala forrásalagút kiránduláson, az öltözőben találtunk egy fekete, törött üvegű fejlámpát. Aki elvesztette, a Társulatban átveheti.

Módosítás dátuma: 2010. november 15. hétfő, 21:04
 

A BUBATE alapfokú barlangász tanfolyamot indít

E-mail Nyomtatás PDF

A BUBATE (BEAC) barlangász csoport 2011. január végén alapfokú barlangjáró tanfolyamot indít.
A kurzus magában foglalja a Technikai 1 barlangásztanfolyam anyagát is.
Bõvebb információ: http://beac.uw.hu/index.html

Módosítás dátuma: 2011. március 10. csütörtök, 09:01
 

A Myotis Barlangkutató Egyesület alapfokú barlangjáró tanfolyamot szervez

E-mail Nyomtatás PDF

A Myotis Barlangkutató Egyesület alapfokú tanfolyam indítását tervezi 2011 februártól. Ennek megismerésére az egyesület díjmentes nyílt túrát szervez Budapesten a Mátyás-hegyi barlangba október 16.-án és november 27.-én 10 órai kezdettel. A túra célja ismerkedés a barlangok világával, illetve tájékoztató az induló tanfolyamról. Jelentkezési határidők: október 6. és november 17. A túrák létszámkorlátosak, maximum 10 fő a jelentkezés sorrendjében.
A tanfolyam további részleteiről folyamatosan tájékozódhatsz honlapunkon: www.myotis-barlang.wst.hu/admin/index.php?hir=22

Módosítás dátuma: 2011. március 10. csütörtök, 09:02
 

Szakmai Napok - 2010

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Kutatótársak!

Tavaly is jól sikerültek a Szakmai Napok (bár Surda kevesellte a 100 körüli létszámot), és az előző években is (kissé nagyobbl étszámmal) eredményesek voltak a Szakmai Napok. Minden évben jó néhány emlékezetes előadás hangzott el. Persze, a színvonal mindig kissé változó, vannak kevésbé sikerült előadások is, de minden esetben egymással ismertetjük meg az elért eredményeinket - amiből az idei évben is bőven volt. Kérlek tehát Benneteket, hogy aki el szeretné mondani, mit csinált (a csoportjával) az előző évben, vagy kíváncsi mások eredményeire, útjaira, esetleg csak hasonszőrű, hasonló érdeklődésűek között szeretné magát jól érezni, az jöjjön el most is erre a rendezvényünkre. Aki még nem volt, az azért, hogy ne csak beszéljen róla, hanem próbálja is ki, aki pedig máskor is volt, az remélhetőleg jó tapasztalatai alapján... Különösen kérem, hogy jelentkezzetek színvonalas előadásokkal - mert azok nélkül, a dolog természetéből adódóan - semmit sem ér egy ilyen rendezvény.
Ez a mi igazi szakmai fórumunk. Ne szégyelljétek elmondani a többi barlangkutatónak, túrázónak, mit csináltatok, mit vizsgáltatok, mit találtatok, merre jártatok!

Közeleg ez előadások bejelentésének határideje - ez elvileg hétfő lesz. Jelentkezzetek még ma, vagy legkésőbb holnap (ahogy a reklámokban is mondják).

Üdvözlettel:
Leél-Őssy Szabolcs

 

Alapfokú Barlangjáró tanfolyam indul

E-mail Nyomtatás PDF

A Szent Özséb Barlangkutató Csoport októbertől Alapfokú Barlangjáró tanfolymot indít. Bővebb információ a http://pilisibarlangkutatas.hu/tanfolyam/ oldalon található.

Érdeklődni, jelentkezni Slíz Györgynél lehet:
30-4471255, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 20. hétfő, 09:04
 

Barlangkutatók Szakmai Találkozója - 2010

E-mail Nyomtatás PDF

BARLANGKUTATÓK SZAKMAI TALÁLKOZÓJA
2010. november 13–14.
Esztergom

Schweidel Szálló,
Schweidel József u. 6.

Helyszín: Schweidel Szálló, Esztergom, Schweidel J. utca 6.
Megközelítés: Esztergom vasútállomástól jobbra elindulva, a Diego áruház mellett elhaladva 300 méterre balra található.
Gépkocsival: Budapest felől a Suzuki Gyár mellett elhaladva, a Dobogókői utcára rátérünk, majd balról a Praktiker, jobbról az Aldi áruházaknál levő körforgalomnál balra fordulunk és egyenesen – egy újabb körfor-galmon keresztül – haladunk addig, amíg tovább már egyenesen nem lehet. Itt jobbra fordulva kb. 500 m után jobbra találjuk a szállót.

Program

Módosítás dátuma: 2010. november 04. csütörtök, 08:29 Bővebben...
 

Beszámoló a SpeleoHungary100 Nemzetközi Konferenciáról

E-mail Nyomtatás PDF

Kedves Barlangász Társaink!

Lassan két hónapja, hogy az utóbbi évek (évtizedek) legnagyobb szabású társulati rendezvénye lezajlott. Ennyi idő távlatából, a beérkezett visszajelzések alapján nagyképűség nélkül kijelenthetjük, hogy sikeres konferenciát tartottunk, jelentős nemzetközi érdeklődés mellett.
Mivel most jelenik meg a találkozó óta az első MKBT Tájékoztató, most készült el a konferencia számszerű összesítése, a történések összegzése. Remélem, hogy senki közreműködőt nem hagytunk ki a felsorolásból.
Ezt a beszámolót többek hiányolták már itt a listán is. Most pótoljuk a hiányt.

Módosítás dátuma: 2017. február 12. vasárnap, 20:47 Bővebben...
 

Karsztfejlődés Konferencia 2010.

E-mail Nyomtatás PDF

A Nyugat-magyarországi Egyetem Természetföldrajz Tanszékének szervezésében az előző évek hagyományait folytatva 2010. tavaszán, immár tizenharmadik alkalommal, ismét megrendezésre kerül a Karsztfejlődés Konferencia.
A konferencia időpontja: 2010. május 27-29.

Módosítás dátuma: 2010. július 29. csütörtök, 06:14 Bővebben...
 

Barlangkutatók Szakmai Találkozója, Miskolc

E-mail Nyomtatás PDF

 

BARLANGKUTATÓK SZAKMAI TALÁLKOZÓJA
Miskolc,
2009. november 6–8.
Miskolci Egyetem

Módosítás dátuma: 2009. november 10. kedd, 08:23 Bővebben...
 


11. oldal / 12