Pro Natura KBE nyári barlangkutató tábor

Nyomtatás

A Pro Natura KBE nyári kutatótábora július 13 – július 21. közt kerül lebonyolításra Abaligeten, a Szajha-barlangnál lévő igen kellemes, árnyékos erdei táborhelyen.

Szállás: saját sátorban. Polifoam+hálózsák szükséges!

Étkezés: teljes ellátás (meleg vacsora; reggelire, ebédre zsíros- lekváros kenyér, sajt, szalonna, kolbász, zöldség, lángos….szerényebb egyéni kívánságokat igyekszünk kielégíteni.).

Amit hoznod kell: meleg ruha, játszós ruha, ESŐKABÁT, barlangász cucc, szúnyogriasztó erősen ajánlott!!!, kesztyű, törölköző, bögre, evőeszköz, mélytányér vagy vmi hasonló, sör-bor-pálinka, rengeteg sütemény, és mindent, amire 1 hét alatt szükséged lehet.

Tisztálkodási lehetőség: le lehet ballagni a kutatóházba(15 perc) a zuhanyzóba, illetve 7 perc sétára van a szabadstrand.

Részvételi díj: 600 Ft/nap, érkezéskor fizetendő

Kutatási terv:

 

3 fő kutatási objektum lesz:

- Szajha-bg: fő cél hogy a depó a tábor végére kiürüljön, ez kb 4 napos munkát jelent. Eközben, ezután lehet bontani a végpontot, illetve a végponti járatból a törmeléket a depóba hordani

- Vadetetős-bg: kell egy körülnézős túra, meg kell nézni milyen vízállásviszonyok vannak a végponton. Ha van víz, akkor le kellene vinni a végponthoz egy nehéz szivattyút + egy halom csövet. Igazi kihívás lesz J

- 2. Oldalágban térképezési, kürtőbontási, járatbontási lehetőség minden mennyiségben

- Ha van kapacitás, akkor lehetne bontani a Vöröshegyi-beszakadást

- Ezek mellett lesz még egy nagyon fontos munka: raktár festés, tetőszigetelés javítás, hálószoba mennyezet vakolás

 

Aztán lesz még: kötelezés fán, esti tábortűz, hiénázás, jókedv, vidámság, zenés ébresztő, munka után (vagy helyett??) barlangtúrák...

 

Július 12-én, a nulladik napon délután (kb 15-16 órától) kutatóház kipakolás, felcuccolás, táborépítés lesz, ehhez is sok dolgos kézre van szükségünk.

 

 

Érdeklődni, jelentkezni lehet:

Tegzes Zoltán

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

06-20/3855029


Joomla SEF URLs by Artio