MKBT - Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Barlangnapi összefoglaló

E-mail Nyomtatás PDF

Minapi ígéretemhez híven pár adattal összefoglalnám a Barlangnap "eredményeiről" tegnap Nórától és a többi szervezőtől hallottakat.
A rendezvényen mintegy 430 résztvevő regisztrált, ehhez jön még a szervezők népes csapata. Ez a szám némiképp elmarad az várttól, az előzetesen jelentkezők száma és a korábbi tapasztalatok alapján kb. 600 fővel kalkuláltunk a szervezésnél. A rossz időjárást is figyelembe véve végül nem is kevés az a 430. Ugyanakkor ez a túltervezés számos problémát okozott a szállítástól a büfé készleteken át a pólórendelésig, amelyek nemcsak a lebonyolítást, hanem a "pénzügyi mérleget" is befolyásolták.
A fentiek ismeretében örömmel szembesültünk azzal, hogy a rendezvény nem veszteséggel zárult. :) Körülbelül 1.300.000 Ft-os bevétel mellett körülbelül 200.000 Ft nyereség keletkezett. Azért csak körülbelül tudjuk, mert még nem ismert minden költség, egyes számlák nem érkeztek be. A nyereséget sajnálatos módon rögtön el is nyeli a pólórendelés 200.000 Ft-os vesztesége, ugyanis körülbelül ilyen értékben "rendeltünk túl". Később nyilván még fogynak a pólók (tessék csak, tessék!), de ez nem fog nagyságrendi változást okozni az eredményekben.

A szombati versenyről részletesen Leó fog beszámolót írni, erről tehát most csak annyit, hogy 6 csapatnyi embert foglaltak le a furfangos feladatok egész szombatra. :)
Ugyancsak szombaton került sor Maucha László emléktáblájának felavatására a Vass Imre-barlangnál. Én sajnos ezen sem tudtam részt venni, de senkit nem hallottam, aki utóbb elfogódottság nélkül tudott volna beszélni a megemlékezésről.
A túrákkal és szervezéssel kapcsolatban rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, itthonról és határon túlról is, a résztvevők, csakúgy mint szervezésben segítők részéről. Egy tagtársunk (nem hatalmazott fel, hogy nevét közöljem), látva a regisztrációnál lévő "erőforráshiányt", egy laptopot ajándékozott a Társulatnak, támogatásként! Mindezeket nagyon köszönjük.
Ugyanígy köszönettel vettünk minden kritikát és jobbító szándékú javaslatot (ebből is akadt bőven). Tanultunk a hibákból és a következő Barlangnapig, ígérjük, nem felejtjük el a tanulságokat. :)
A túralapok összesítése még nem készült el, így ezzel kapcsolatban még nem tudok számokat mondani, az viszont biztos, hogy a regisztrációs pultnál sosem unatkoztunk és a buszok se rostokoltak sokat túrázókra várva. :)
Végül, de legkevésbé sem utolsó sorban a Társulat ezúton is köszönetet mond mindazoknak, akiknek a munkája, fáradsága, feláldozott szabadideje (és sokszor anyagi forrásai...) szükséges volt ahhoz, hogy jól érezzük magunkat.
Neveket nem sorolva (ezt a következő Tájékoztatóban pótoljuk) ők az alábbiak:
- Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság igazgatója, munkatársai, túravezetői
- A Szlovák Barlangok Igazgatóságának munkatársai, túravezetői
- A büfé szervezését magára vállaló Papp Ferenc Csoport részt vevő tagjai és segítőik
- A barlangokat beszerelő és kiszerelő csapatok, ehhez a felszerelést összeszedő, előkészítő, szállító segítőikkel egyetemben
- A barlangi túrák túravezetői, akiket sokszor az utolsó pillanatban rángattunk be és ezt angyali türelemmel tűrték
- A Barlangi Mentőszolgálat ügyeletet adó tagjai
- A verseny szervezői és lebonyolítói
- A Maucha László-emléktábla adományozói, különös tekintettel a Papp Ferenc Csoportra, valamint a tábla elkészítésében, szállításában, felszerelésében segítők
- A szombati vacsora készítésében részt vevők
- Mindazok, akik a regisztráció, túra- és busz-szervezés munkájában segítettek nekünk
- Mindazon fel nem sorolt jótevők, akik például saját autójukon elvittek másokat barlangtúrára, lótottak-futottak, pakoltak, szemetet szedtek

Éljenek ők! :)
Ennyi hát röviden.

További szép estét mindenkinek! Üdv:
Barbara

Módosítás dátuma: 2011. július 08. péntek, 19:14