MKBT - Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Pro Natura KBE nyári barlangkutató tábor

E-mail Nyomtatás PDF

NYÁRI BARLANGKUTATÓ TÁBOR AZ ABALIGETI-BARLANG VÍZGYŰJTŐ TERÜLETÉN
2009. július 17. - 26.

 A Pro Natura KBE idén is - mint oly sok éve mindig - megrendezi hagyományos nyári kutatótáborát. A tábor célja, hogy 1 hétre kivonuljunk az erdőbe, elszakadjunk a város zajától és bűzétől, és egy másfajta tevékenységet mívelve kikapcsolódjunk (és kellemesen elfáradjunk). 

A tábor feltáró, kutató részének célpontjai a Szajha-felső-, Vadetetős-barlang, Római-zsomboly. Ezen kívül számos közeli és kissé távolabbi ígéretes „ojjektumban” lehetséges feltáró kutatás. A tevékenység elsődleges célja bejutni az abaligeti rendszerbe. 

A "kemény és felelősségteljes" munka mellett lehetőség van barlangtúrák keretében megismerkedni a Mecsek barlangjaival, zsombolyaival, természeti szépségeivel. A táborban kötéltechnikai oktatás-gyakorlás, kötélpálya, sörös rekesz mászás, vízelvezető árok ásás, mocsárlecsapolás, belvízkárok enyhítése, árvizi hajókázás, töbörátúszás, falunap... határtalan jókedv és vidámság várja a kalandvágyókat. Esténként tábortűz mellett (zenei aláfestéssel - Pro Natura énekkar) múlatjuk az időt.

Helyszín: Abaliget, Szajha-barlang felszíni táborhelyén (térkép)

 

Szállás: saját sátorban

 

Étkezés: Teljes ellátás, napi egyszeri meleg étel (aki volt tavaly, az tudja milyen szuper volt a kaja, idén is hasonlót tervezünk), zsíros kenyér, tea korlátlanul.

 

Tisztálkodási lehetőség: kiállsz az esőre, vagy a faluban a kutatóházunkban melegvizes zuhany.

 

Részvételi díj: 600 HUF/nap (Fizetés érkezéskor!)

 

Szükséges felszerelés: egyéni barlangjáró alapfelszerelés, sátor, hálózsák, derékalj, túra-bakancs, munkaruha (overall), melegítő ruházat, gumicsizma, fő- és tartalékvilágítás, tisztálkodó felszerelés + egyéni szükségleteknek megfelelően. Szerszámokat mi adjuk, te csak a lelkesedésed hozd!

 

Extrák: a vezetőség mindenki számára biztosít 500 db kullancsot saját használatra, ezeket a tábor végén, felhizlalva kérjük visszaadni :-) 

 

A faluban posta és élelmiszer beszerzési lehetőség van.

 

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

 

A létszám és a kutatás tervezhetősége miatt kérlek, jelezd részvételi szándékodat, valamint azt, hogy mettől meddig leszel velünk. 

 

Egyéb infó:

Tegzes Zoltán ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ), Tel.: 20/3855-029

Ollé Péter ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ), Tel.: 20/3855-077

Módosítás dátuma: 2009. július 10. péntek, 21:46