MKBT - Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Beszámoló a Hágó-kupáról

E-mail Nyomtatás PDF

A május 13-15.-ei hétvégén megrendezésre került a XVIII. Hágó-kupa, melynek idén a festői szépségű Bakony, közelebbről Sárcsi-kút és környéke adott otthont. A kellemes tóparti ligetet egy-e helyütt megrendezett barlangnapról már ismerhették a résztvevők. Nem meglepő módon a tó ezen a hétvégén sem csak a békapopuláció életében játszott fontos szerepet, vasárnap délutánra az is kiderült, hogy ki tud a saját testével a legtöbbet kacsázni. :)
No, de ne rohanjunk ennyire előre! A szombati csapatversenyen 17 lelkes csapat futott, kocogott a !szikrázó napsütésben! a Sárcsi-kút - Öregköves-barlangja közt elhelyezett négy állomást útba ejtve. A versenyzők fontak testükkel kötelet, mentettek kötélhídról, bontottak iszonyat sarat (Ákoska ugyan kissé elégedetlen volt a kitermelt anyag mennyiségével :) ), próbára tették elméleti technikai tudásukat (teszt és megoldások a mellékletben), majd a gyakorlatban is egy "anyagmozgatási" feladatnál. Mindezek után, záró elemként - a csapatok fele kezdésként - a tóparton és fölötte kiépített kötélpályán bizonyíthatta rátermettségét és vízi jártasságát. Az időjárás kegyes volt és csak a verseny legvégén kezdett el esni az eső, de ez ekkor már senkit nem zavart. :)

A XVIII. Hágó-kupa csapatversenyének végeredménye:

1.           Tégla: Nelly, Egri Lacc, Ligeti Marci
2.           Mozi-termi Partizánok: Kántor Zsolti, Losi, Padavan
3.           Hadd ott!: Kovács Marci, Kriston Szilárd, Pataki Dini

A legjobb női csapat

Miért? Pénzért!: Kiss Anikó, Mészáros Melinda, Várkonyi Andrea

A legtöbb csapatot indító csoport:

FTSK

Az eredményhirdetés után (kicsit már előtte is) a Presso Tangó Libidó zenekar boldogította a nagyérdeműt. Igen kellemes táncos mulatságot rettyintettek.
A vasárnapi egyéni versenyen kulcsszerepet kapott a tó, mivel a verseny a tó fölé feszített kötélhidakon kialakított pályán zajlott. Nem teszek kísérletet arra, hogy leírjam milyen volt, inkább majd, nézzétek meg a Hágókupa picasa oldalát. Itt megragadnám az alkalmat és kérnék mindenkit, aki valamilyen módon rögzítette az eseményeket, az juttassa el nekem, ill. írjon magánba, én pedig küldök neki egy feltöltő kódot a Hágó albumhoz.

Lássuk az egyéni eredményeit:
1.           Pataki Dini 05:56
2.           Kiss Peti 06:24
3.           Padavan 07:13

Lányok:
1.           Nelly 12:36
2.           Cnaci Ági 12:55
3.           Perényi Kati 15:46

És természetesen, mindez nem jöhetett volna létre, ha Ti kedves résztvevők nem jöttök el!

A rendezvényt támogatták:
Kihívás.hu
Explo.hu
Alpinsign Kft
BABESZ
Tengerszem

Rajtuk kívül köszönet illet mindenkit, aki segített lebonyolítani a versenyt, pörögni a büfében, bevásárolni (akár egymás után többször is), tábort állítani-bontani, stb.
Még egyszer köszönjük a részvételt!

A rendezők nevében, Kagyó

Módosítás dátuma: 2011. június 03. péntek, 21:36