58. BARLANGNAP

2014. június 20–22. Bükk hegység, Szentlélek

A Társulat ez évi barlangnapját a területen tevékenykedő kutatócsoportok közre-működésével szervezzük.
Részvételi díj:
MKBT tagoknak és 18 év alatt 2500 Ft, nem MKBT tagoknak 4500 Ft, mely magában foglalja a szombat esti közös vacsorát. Már nem aktív, csak beszél-getni, énekelni szerető nyugdíjas barlangásztársainkat is szeretettel várjuk. Tőlük egy jelképes 1000 Ft-os részvételi díjat kérünk. Tíz év alatt ingyenes (vacsora nélkül.)
Érkezés, regisztráció:
pénteken déltől.
Szállás:
A rendezvény helyszíne a szentléleki Turistapark, (megtekinthető a www.turistapark.hu elérhetőségen). A helyszínen büfé működik.

 

Szállásdíjak:
Sátorral történő igénybevétel esetén 1000 Ft/fő/éj.
Turistaszállás 21 fő részére 2000 Ft/fő/éj.
Szabadidőház 6 fő részére 21 000 Ft/ház/éj.
Szaunaház 4 fő részére 13 000 Ft/ház/éj.
E két utóbbi helyen ágyneműhasználat további 500 Ft/fő/éj.
Autó 300 Ft/éj.

 

Tervezett túralehetőségek:

Szombaton és vasárnap egész napos felszíni túrák Regős József vezetésével, régészeti barlangok (Kőlyuk, Hillebrand Jenő-, Szeleta-barlang, Kecske-lyuk és Bü-döspest) érintésével.
Barlangtúrák: Bányász (-130 méterig), Diabáz-, Fekete-, István-lápai-, Jávorkúti-, Láner-, Létrási-, Pénzpataki-, Szepesi-, Szivárvány-barlangokba
Elegendő túravezető esetén további lehetőségek: Balekina-, Bolhási-, Borókás-tebri 2. és 4., Speizi- és Vénusz-barlangokba. Amennyiben más barlangtúrákra is igény lenne, kérjük, jelezzétek.

A túrákon való részvételre előzetes internetes regisztráció alapján lesz lehetőség az alábbi címen: http://www.barlang.hu/btreg2014/. Kérjük, hogy a kívánt barlangokhoz jelentkezzetek fel, hogy lássuk: hová, hányan szeretnének menni. A túrákat a jelentkezők számától függően fogjuk indítani. A korlátozott helyszámok miatt az előzetesen jelentkezettek előnyt élveznek. A jelentkezés a részvételi díj befizetésével válik véglegessé. Az előzetesen jelentkezettek helyét a túra napján reggel 9-ig tartjuk fenn.

A korlátozott számú turistaszállás, szabadidőház és szaunaházi igényeket kérjük a Titkárságon jelezni. A szálláshelyeket a jelentkezés sorrendjében töltjük fel. A szállás-igényeket – amennyiben hely van – visszaigazoljuk. Ezt követően kell a szállásdíjat a Társulat alább megadott számú számlájára átutalni, amivel a foglalás véglegessé válik. A sátordíjak a helyszínen fizetendők.
A részvételi díjat személyesen a Társulat Titkárságán vagy a Társulat 10200830-32310384-00000000 számú számláján „Barlangnap” feltüntetéssel lehet rendezni.
A hagyományos Marcel Loubens Kupáért folyó barlangász verseny jelenleg szer-veződik. A tudnivalókat a honlapon és a levelezőlistán közreadjuk.
A rendezvényen az explo.hu és a Speleo Sport is árusít.

Mindenkit szeretettel várunk!
Szervezők

© 2018 MKBT. All Rights Reserved. Építette: JoomlaAbc